banner_dogsmart_

Kennel Dogsmart
Hem Om oss Havanais Träning Träffar

Rubriker

Våra hundar
Vårt mål med vår uppfödning är kavata hundar som både vill och kan mycket. Hundar som gillar att lära sig nya saker och att hänga med på det mesta. Viktigt för oss är också den täta kontakt mellan oss och våra valpköpare så vi kan ge support vid behov och följa våra hundars utveckling. Här ser du våra hundar!
Läs mer
Köpa hund
Läs mer
Lekar & bus Trick Busfasoner? Mentalbeskrivning

När en hund plötsligt börjar utvecklar busfasoner eller t o m problembeteende så måste vi komma ihåg att all uppmärksamhet förstärker och någonstans på vägen så har hunden upplevt att den hittat den optimala lösningen på sitt "problem".

 

I de flesta fall måste vi arbeta med att ändra hundens förväntan och känsla i de situationer brukar uppstå. Här kan du hitta lite lösningar på vanliga hundproblem som även kan "drabba" en havanais.

 

Har du andra frågor så går det bra att ringa på 046/25 77 12 när jag jobbar på Hand med Hund AB eller besöka oss i hundcaféet för support.

 

Fler frågor och svar hittar du på Hand med Hunds hemsida www.handmedhund.nu

Och ett annat tips är att läsa i Yrsas bok Vardagsproblem som finns på närmsta bibliotek eller att beställa t ex via Hand med Hund AB.

 

Varför funkar inte hunden?!

"Min valp bits på händer och är aggressiv” är den ABSOLUT vanligaste frågan, vi får på Hand med Hund, om små valpar och alla dessa valpägare är förtvivlade och övertygade att deras valp är onormal och mycket aggressiv. En del funderar t o m på att avliva hunden pg a aggressivitet trots att valparna många gånger inte är äldre än tre - fyra månader.

 

Ett problem vi också ser mer utav idag, både i kurser och vid rådgivningar, är att valpar och unghundar är mer stressade idag än när jag började på brukshundsklubben för femton år sedan. Kan det bero på att även de är barn av sin tid eller p g a att deras ägares liv har ett högre tempo?

 

 

Jag tror att en av huvudorsakerna är att hundägarna är mer medvetna om att hundar kan bli understimulerade och därför, i all välmening,  gör för mycket med sina unga hundar.

 

Samma gäller ur träningssynpunkt; till oss kommer ibland sju månaders valpar som ”kan allt” upp till lydnadsklass 2. Unga, stressade hundar med absolut lydnad?! Priset blir högt för hunden p g a att den missar sin ”barndom” och ej får utvecklas och mogna i sitt eget tempo. Detta innebär inte att vi inte ska träna valparna, absolut inte, men vi leker in det och lär oss hur vi måste agera för att ha hunden med oss.

 

Vi fostrar genom få regler och fasta rutiner som ger trygghet och stadga i tillvaron för den växande hunden och massor med positiv erfarenhet.

 

Copyright 2008 Kennel Dogsmart